top of page

NHK「きょうの料理」に、柳原尚之が出演します


柳原尚之作「納豆汁」の画像
「納豆汁」柳原尚之

2025年1月13日(月)、14日(火)にNHK「きょうの料理」の「おかず青年隊 俺たちのイチオシ!」に、柳原尚之が出演します。


結成14年目の「おかず青年隊」の久々の登場。

1日目のは「みそ」を使ったレシピを3人それぞれが紹介します。

きじまりゅうたさんは「豚だんごのピリ辛みそ鍋」、陳健太郎さんは「みそ担々麺」。柳原尚之は「納豆汁」。


柳原尚之作「かきめし」の画像
「かきめし」柳原尚之

2日目は、冬を元気にのりきる「しょうが」のポカポカレシピです。

柳原尚之は「かきめし」。かきとしょうがの煮汁を米に吸わせて炊き上げ、かきを途中で戻すことで、ふっくらやわらかに。陳健太郎さんの「しょうがと豚肉のスープ」。きじまりゅうたさんは、「手羽先のペロンペロン」。

ぜひご覧ください。


NHK Eテレ

【1日目】

1月13日(月) 午後9:00〜午後9:25

1月14日(火) 午前11:30〜午前11:55(再放送)


【2回目】

1月14日(火) 午後9:00〜午後9:25

1月15日(水) 午前11:30〜午前11:55(再放送)



 

Appearance on NHK’s "Kyo no Ryori"


On January 13 (Monday) and 14 (Tuesday), 2025, Naoyuki Yanagihara will appear on NHK’s "Kyo no Ryori" in the segment "Okazu Seinen-tai: Oretachi no Ichioshi!"


On the first day, each of the three chefs will introduce a recipe using "miso."

Ryuta Kijima will make "Spicy Pork Meatball Miso Hotpot," Kentaro Chen will present "Miso Tantanmen," and Naoyuki Yanagihara will prepare "Natto Soup."


On the second day, the chefs will showcase "ginger" recipes to help you stay energized throughout the winter.

Naoyuki Yanagihara will cook "Oyster Rice." The rice is infused with the broth from oysters and ginger, and the oysters are added back during cooking, resulting in a tender and fluffy dish.Kentaro Chen will present "Ginger and Pork Soup," and Ryuta Kijima will make "Tebasaki (Chicken Wings) Peron Peron."

Be sure to tune in!


NHK E-TV

【Day 1】

January 13 (Monday) 9:00 PM – 9:25 PM

January 14 (Tuesday) 11:30 AM – 11:55 AM (Rebroadcast)


Day 2

January 14 (Tuesday) 9:00 PM – 9:25 PM

January 15 (Wednesday) 11:30 AM – 11:55 AM (Rebroadcast)

After the broadcast, the video will be available on the NHK website.


Comments


bottom of page